عوامل تاثیرگذار در تعیین رتبه گرید¬ انفورماتیک جهت دریافت اخذ گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی

عوامل تاثیرگذار در تعیین رتبه گرید­انفورماتیک جهت دریافت اخذ گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی

نام دقیق رتبه و یا گرید IT یا همان انفورماتیکی ،"" گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی "" هست. اما درجامعه و یا توسط خیلی از کارفرمایان و شرکتهای فعال در حوزه IT و فناوری اطلاعات گواهینامه رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکتهای انفورماتیکی IT را با عناوین مختلفی همچون موارد زیر استفاده میکنند:

رتبه انفورماتیک

رتبه IT

رتبه انفورماتیکی

گرید انفورماتیک یا گرید انفورماتیکی

گرید IT

گرید شرکتهای IT گرید شرکتهای انفورماتیکی

صلاحیت پیمانکاری شرکت های انفورماتیکی

صلاحیت پیمانکاری شرکت های IT

و خیلی اصطلاحات و عبارت دیگر درحوزه فناوری اطلاعات

 

رتبه انفورماتیک – گرید انفورماتیک

شرکت انفورماتیکی شرکت­هایی را میگویند که موضوع اساسنامه یا همان زمینه اصلی و اساسی فعالیت آن ­ها در حوزه انفورماتیک ، فناوری اطلاعات و IT بوده و به طرز قانونی به ثبت رسیده­ اند. این شرکتها از سال ۱۳۶۸ آماده دریافت رتبه انفورماتیک شده ­اند.

رتبه یا گرید انفورماتیک یا همان رتبه یا گرید IT یا همان گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی نشان­ دهنده توانایی شرکت در ارائه سطح کیفی و کمی شرکت­های فعال در عرصه خدمات و اجرای پروژه های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور است.

سازمان برنامه و بودجه کشور ( در قدیم معاونت برنامه ­ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری یا شورای عالی انفورماتیک کشور ) مرجع صدور رتبه­ بندی انفورماتیک - گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی است. برای کسب اطلاعات بروز در مورد مراجع قانونی ثبت و صدور گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی با سیستم کاران به شماره 79165-021 تماس حاصل نمایید.

گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی - رتبه­ بندی انفورماتیک IT درحال حاضردر محدوده­ های بین ۱ الی ۷ می­باشد. شرکت­های انفورماتیکی با رتبه ۱ دربالاترین رتبه و با رتبه ۷ در پایینترین رتبه قرار دارند. گفتنی است که مدت زمان اعتبار رتبه­ بندی انفورماتیک یک سال است. بعد از آن شرکت­ها می­توانند اظهارنامه مالیاتی جدید را ارائه نمایند و امتیاز بیشتری به دست آورند تا موفق به اخذ رتبه بالاتری شوند.

رتبه­ بندی شرکت­های انفورماتیک جهت دریافت گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی در شاخه­ هایی اعم از سیستم­های ویژه، سیستم اتوماسیون صنعتی، ارائه و پشتیبانی بسته ­های نرم افزاری و نرم افزارهای حامل محتوا، ارائه و پشتیبانی سخت افزاری، ارائه و پشتیبانی نرم افزارهای پایه - سیستم و ابزارها ، تولید و پشتیبانی نرم افزارهای سفارش مشتری ، تولید و ارائه رایانه ­های غیر، تولید و ارائه قطعات و ملزومات ، امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات، تولید و ارائه دستگاه­های جانبی ، آموزش و پژوهش ، خدمات شبکه­ های اطلاع ­رسانی، مشاوره و نظارت بر اجرای طرح‌های انفورماتیکی ، شبکه داده‌های رایانه ای و مخابراتی و همچنین خدمات پشتیبانی انجام می­گیرد. البته این رشته ها ممکن هست با مرور زمان و ارتقا سطح دانش و تکنولوژی درعرصه IT فناوری اطلاعات بیشتر و یا تجمیع گردند. جهت دریافت انواع رشته های قابل دریافت گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی ، بامرکز سیستم کاران در ارتباط باشید و با تلفن 79165-021 تماس حاصل بفرمایید.

 

چه شرکت­هایی واجد شرایط شرکت­های انفورماتیکی و دریافت گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی هستند؟

شرکت­هایی که دارای شرایط زیر باشند می­توانند برای احراز هویت و رتبه ­بندی درخواست نمایند و گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی رادریافت نمایند:

شرکت­هایی که ساختار حقوقی آن­ها مطابق با ساختار شرکتی باشد و تحت عنوان شرکت در اداره ثبت شرکت­ها و موسسات غیر تجاری ثبت شده باشد.

دستگاه­هایی که در موضوع ماده ۲۲۲ قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ذکر شده­اند، هیچ سهمی از سهام شرکت نداشته و دخالتی در مدیریت آن­ها نداشته باشند.

شرکت­هایی که موضوع فعالیتشان که در اساس­نامه ذکر شده است تنها در زمینه ­ی فعالیت ­های انفورماتیکی و نیز حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد.

علاوه براین ممکنه قوانین جدیدی وضع گردد که میتوان قوانین جدید گرفتن دریافت اخذ گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی IT را از مرکز سیستم کاران بشماره 79165-021 دریافت نمایید

.

عوامل تاثیرگذار در تعیین رتبه ­انفورماتیک شامل چه مواردی است؟

نخستین پارامتر و عاملی که در تعیین میزان رتبه انفورماتیک شرکت­ها جهت دریافت گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی تاثیرگذار میباشد میزان حقوق و دستمزدی است که شرکت­ها به کارکنان پرداخت می­کنند. البته حقوق و دستمزد به استناد لیست بیمه و فیش بانک پرداختی. این عامل بیشترین سهم را در تعیین رتبه انفورماتیک داراست. میزان تاثیرگذاری این عامل در تعیین رتبه­ بندی شرکت ۷۰ درصد است. مراجع تعیین سطح در این پارامتر میزان دستمزد کارکنان که طبق لیست بیمه آن­ها و اظهارنامه مالیاتی است تعیین می­گردد.

دومین عامل و پارامتری که در رتبه­ بندی شرکت­ها برای اخذ گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی موثر است درآمد مشمول مالیات می­باشد. میزان تاثیرگذاری این عامل در تعیین رتبه یک شرکت ۳۰ درصد می­باشد. در این پارامتر متوسط درآمد دو سال اخیر را مد نظر قرار می­دهند. البته خیلی از شرکتها متاسفانه بدون اطلاع ازاین عامل هرساله اقدام به حسابسازی می کنند تا درآمد مشمول مالیات خود راکم جلوه نمایند. غافل ازاینکه از این طرف با دست خود باعث کاهش امتیاز خود در رابطه با دریافت گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی میشوند.

ضریب کاهنده ­ی رضایت مشتری، پارامتر نهایی موثر در تعیین رتبه شرکتهاست. شرکت­هایی که دارنده بیش از دو سوم شرکت دیگری هستند قادر خواهند بود با ارائه درخواست، درآمد مشمول مالیات و حقوق کارکنان شرکت زیر مجموعه را به میزان حقوق پرسنل خود بیافزایند تا بتوانند رتبه بالاتری اخذ کنند. لازم به ذکر است که شرکت زیر مجموعه به اخذ رتبه انفورماتیک نیازی نداشته و رتبه آن به رتبه شرکت اصلی وابسته می­­باشد.

برای دریافت رتبه انفورماتیک چه مدارکی لازم است؟ مدارک لازم برای دریافت گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی چیست؟

جهت اخذ رتبه انفورماتیک ارائه مدارک زیر لازم است:

  • ·مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی)، مدارک تحصیلی و عکس پرسنلی مدیر عامل.
  • ·اظهارنامه مالیاتی دو سال پایانی شرکت.
  • ·درخواست کتبی مبنی بر دریافت رتبه­ بندی انفورماتیک. گفتنی است که زیر این درخواست باید توسط مدیر عامل امضا و مهر شده باشد.
  • ·لیست بیمه دو سال پایانی که مربوط به مدیر عامل و کارشناسان است.
  • ·لیست بیمه یک سال پایانی دیگر اعضای شرکت.
  • ·کپی جدیدترین اساس­نامه شرکت.
  • ·روزنامه تاسیس و روزنامه آخرین تغییرات شرکت.
  • ·برگ قطعی راندمان مالیاتی شرکت در دو سال پایانی.
  • ·اگر به حکم دبیرخانه شورا، شرکت مجبور به تغییر موضوع فعالیت گردد بایستی تعهدنامه مبنی بر تحویل روزنامه تغییر موضوع فعالیت نیز ارائه شود.
  • ·برچسب آدرس شرکت که بایستی دارای نشانی دقیق و کدپستی شرکت باشد.
  • ·تعهدنامه، مبنی بر رعایت مقرراتی که در سربرگ شرکت ذکر شده است. گفتنی است که زیر تعهدنامه باید توسط مدیر عامل امضا و مهر شده باشد.
  • ·شرکت­هایی که تازه تاسیس شده­اند و یا شرکت­هایی که به تازگی کارشناس خود را عوض کرده­ اند بایستی تعهدنامه مبنی بر تحویل لیست بیمه ماه­های بعد را هم ارائه دهند.
  • ·موضوع فعالیت شرکت در حوزه انفورماتیک بوده و حتما در اساس­نامه شرکت ذکر شده باشد.
  • ·مدیر عامل شرکت بایستی حداقل در یکی از رشته­ های کامپیوتری و یا مهندسی عمران، آمار، ریاضی، علوم پایه فیزیک، مکانیک، شیمی و یا برق مدرک کارشناسی داشته باشد. چنانچه مدرک تحصیلی مدیر عامل دیپلم یا فوق دیپلم باشد باید مدارکی را که مبنی بر سابقه کاری وی در امور کامپیوتری است ارائه دهد. علاوه بر این موارد، تمام وقت بودن وی هم ضروری است.
  • ·باید شرکت حداقل دو کارشناس تمام وقت با مدرک حداقل کارشناسی در یکی از رشته­ های ذکر شده در بالا را داشته باشد.
  • ·اظهارنامه مالیاتی سال قبل باید تحویل داده شود.

 

برای اخذ رتبه انفورماتیک چه شرایطی باید فراهم شود؟

برای دریافت رتبه انفورماتیک بایستی شرایط زیر فراهم گردد:

علاوه برموارد فوق ممکنه قوانین فعلی دستخوش تحولاتی گردد و متقاضیان متوجه این تغییرات در آببن نامه ها و قوانین سازمان برنامه و بودجه نشوند. لذا توصیه میشود جهت کسب بروزترین اطلاعات و آیین نامه دریافت گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی بامرکز سیستم کاران درارتباط باشید و شماره تماس 79165-021 ارتباط گرفته و جدیدترین قوانین رو جویا شوید.

 

هزینه اخذ رتبه انفورماتیک

هزینه اخذ رتبه انفورماتیک – دریافت گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی

با توجه به این­که رتبه مربوط به کدام کارگروه می­باشد، هزینه اخذ گرید انفورماتیک متفاوت خواهد بود. اما در حالت کلی می­توان گفت برای اخذ رتبه­ بندی علاوه بر این­که باید هنگام ثبت ­نام هزینه­ ای به سامانه مربوطه واریز شود باید هزینه ای هم که به شرکت مربوط است پرداخت گردد.

نمونه ­هایی از عنوان ­های قابل قبول برای موضوع فعالیت شرکت­های انفورماتیک جهت گرفتن گواهینامه رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی

برنامه­ نویسی، دوربین­های مدار بسته و سیستم­های رایانه­ای، انجام پروژه ­های انفورماتیکی و فناوری اطلاعات، صادرات خدمات فنی و مهندسی در زمینه رایانه و … از عبارات قابل قبول به عنوان موضوع فعالیت شرکت­های انفورماتیکی میباشند. برای اطلاع از هزینه دریافت گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی ، شایسته هست با مرکز سیستم کاران بعنوان یک مرکز حرفه ای در اخذ گواهینامه گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی با شماره 79165-021 تماس حاصل نمایید و ازکلیه هزینه های آشکار و پنهان اخذ مدرک رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی یا همان رتبه IT کسب اطلاع نمایید.

 

رتبه شورای عالی انفورماتیک ( رتبه IT قدیم )

در سال ۱۳۵۹ برای ساماندهی به امور انفورماتیک(علم اطلاعات و پردازش اطلاعات و مهندسی سامانه­های اطلاعاتی) کشور، شورای عالی انفورماتیک احداث گردید. این شورا زیر مجموعه سازمان برنامه و بودجه محسوب می­شود.­ علاوه بر این، شورای عالی انفورماتیک مجری آیین ­نامه احراز صلاحیت شرکت­های انفورماتیکی است. شایان ذکر است که این شورا در تاریخ ۱۴ فروردین ماه سال ۱۳۹۵با تصمیم شورای عالی فضای مجازی منحل گردید. پس از منحل شدن این شورا، شورای عالی فضای مجازی عهده ­دار تمامی وظایف راهبردی، نظارت و هماهنگی آن در سطح ملی و سیاست ­گذاری شد. لازم به ذکر است که این شورا هم اکنون منحل گردیده است. بنابراین شرکتهای متقاضی اخذ گواهی رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی - گواهینامه رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت های انفورماتیکی IT یا همان گرید انفورماتیک یا رتبه انفورماتیک بایستی از طریق سایت ساجات شروع به اقدام نمایند. مرکز سیستم کاران نیز بعنوان مشاور در کنار شما خواهد بود و میتوانید با تماس با مرکز سیستم کاران 79165-021 ازخدمات مشاوره ای کارشناسان مرکز سیستم کاران استفاده نمایید.