چطوری گواهینامه ایزو ISO بگیریم؟
چطوری گواهینامه ایزو بگیریم؟ از کجا گواهینامه ISO بگیرم؟ گواهینامه ایزو چیست و چرا باید گواهی ایزو بگیرم؟ مزایای اخذ گواهینامه ایزو چیه؟ گواهینامه ایزو به چه دردی میخوره؟ دغدغه شرکتهاست که بنا بر هر دلایلی نیاز به دریافت گواهینامه ایزو پیدا می کنند و میخواهند که ایزو بگیرند. اولا که طبیعی هست بخواهند بدانند گواهینامه ایزو چیست؟ سپس اطلاع از مراجع صادر کننده ایزو مطرح هست که البته در مبحث چگونگی دریافت گواهینامه ایزو به آن هم به عنوان یکی از مهمترین مراحل اخذ ایزو خواهیم پرداخت. پس ابتدا به تعریف و تفسیر گواهینامه ایزو خواهیم پرداخت.
گواهینامه ایزو چیست؟
گواهینامه ایزو یکی از گواهینامه های مهم برای شرکتهای مختلف با هر نوع فعالیت هست و کلیه شرکتها با هر صنف کاری نیاز دارند که گواهینامه های ایزو را بگیرند. گواهی ایزو مدرکی هست که نشانگر استاندارد سازی سازمانهاست و وقتی که استانداردها طراحی و پیاده سازی می شوند در قالب یک گواهینامه ارائه خواهند شد. گواهینامه های ایزو انواع و اقسام مختلفی دارند و یک مشخصه چهار رقمی و یا پنج رقمی در پسوند نام ایزو نشانگر مشخصه هر گواهینامه ایزو هست. به عنوان مثال: گواهینامه ایزو 9001 که بیانگر سیستم مدیریت کیفیت می باشد. گواهینامه ایزو 14001 بیانگر سیستم مدیریت زیست محیطی هست و گواهینامه ایزو 45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی هست و گواهینامه ایزو 22000 سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی را بیان می کند و گواهینامه ایزو 29001 سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی را نشان میدهد و همینطور استانداردهای دیگر و گواهینامه های ایزو دیگر که به دلیل تعدد و فراوانی آنها نمی توان همه را نام برد.
نحوه دریافت گواهینامه ایزو
نحوه دریافت گواهینامه ایزو یکسان هست و کار سختی نیست البته عواملی هستند که در این روند اخذ گواهی ایزو تاثیر دارند اما آنچه مشخص هست در کل روش گرفتن گواهی نامه ایزو یک پروسه مشخص دارد که می توان اینچنین طبقه بندی کرد:
انتخاب هدف از اخذ گواهینامه ایزو
تعیین نوع گواهینامه ایزو
مشخص کردن مراجع صادر کننده گواهینامه ایزو
مستند سازی و پیاده سازی استانداردهای ایزو
ممیزی داخلی و ممیزی خارجی
ممیزی نهایی
ثبت و صدور گواهینامه ایزو
انتخاب هدف از اخذ گواهینامه ایزو
ابتدا یک شرکت بایستی هدف خود را در جهت اخذ گواهی ایزو مشخص کند، یعنی تعیین کند که با چه هدفی می خواهد گواهینامه ایزو بگیرد که اهداف کلی شرکتها از اخذ و دریافت گواهینامه ایزو را چنین می توان تعریف کرد:
اخذ گواهینامه ایزو برای صادرات
دریافت گواهینامه ایزو برای مناقصات
گرفتن گواهی نامه ایزو برای مطرح شدن در بازارهای داخلی و بین المللی
دریافت گواهی ایزو جهت رقابت با رقبای همکار
گرفتن گواهینامه ایزو برای تبلیغات و برند سازی
اخذ و دریافت گواهی ایزو به منظور پیاده سازی سیستم
گرفتن استاندارد ایزو جهت جلب رضایت خاطر و اعتماد مشتری
دریافت گواهینامه ایزو با هر هدف سری دیگری که ممکنست تنها خود سازمان بداند.
چنانچه یک شرکتی بخواهد گواهی نامه ایزو دریافت کند بایستی بداند هدفش کدام یک از مواردی که در بالا ذکر شده و ذکر نشده، هست.
تعیین نوع گواهینامه ایزو
گواهینامه های ایزو انواع و اقسام مختلف و متفاوتی دارند که در بحث گواهینامه ایزو چیست اشاره ای کردیم فقط توضیح بیشتر اینکه گواهینامه های ایزو به طور کلی دو گروه می شوند یا گواهینامه های ایزو عمومی هستند و یا گواهینامه ایزو تخصصی . گواهی نامه های ایزو عمومی که مورد نیاز تمامی شرکتها فارغ از نوع فعالیت آنها هست و می توان مهمترینشان را اینگونه عنوان کرد: گواهینامه ایزو 9001 سیستم مدیریت کیفیت ، گواهینامه ایزو 14001 سیستم مدیریت زیست محیطی و گواهینامه ایزو 45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و در نهایت ترکیب این سه سیستم مدیریت یکپارچه IMS . پس یک شرکت در گام دوم بعد از تعیین هدفش باید بداند که چه نوع گواهینامه ایزو می خواهد دریافت کند.
تعیین مراجع صادر کننده گواهینامه ایزو
مراجع صادر کننده گاهی ایزو دو دسته کلی می شوند که کمی بر روی روند صدور گواهینامه ایزو تاثیر گذار هستند. این مراجع صدور ایزو یا همان CB ها یا تحت اعتبار AB هایی هستند که زیر نظر IAF فعالیت می کنند و یا تحت اعتبار AB هایی که تحت نظر IAF نیستند و یعنی دارای اعتبار داخلی هستند و CB ها و AB های داخلی هستند و مراجع اصیل نیستند. در حقیقت گواهینامه ایزو اصیل همان گواهی نامه های IAF هستند و البته گواهی نامه های ایزو غیر IAF به شرط آنکه قابلیت رجیستری و استعلام داشته باشند و تقلبی نباشند در بسیاری موارد به جز صادرات کار شرکتها را راه می اندازد.
مستند سازی و پیاده سازی استانداردهای ایزو
مستند سازی و پیاده سازی استانداردهای ایزو
بعد از انتخاب هدف از اخذ گواهینامه ایزو ، تعیین نوع گواهینامه ایزو ، مشخص کردن مراجع صادر کننده گواهینامه ایزو ، مستندات ایزو متناسب نوع گواهینامه ایزو در اختیار سازمان قرار داده می شود و با توجه به مستندات ، پیاده سازی ایزو انجام می گردد که مستند سازی و پیاده سازی در خصوص مراجع IAF از سوی AB با شرایط و سختگیری خاص خود انجام می گردد و اما در خصوص مراجع غیر IAF اختیاری خواهد بود.
ممیزی داخلی و ممیزی خارجی
بعد از مراحل انتخاب هدف از اخذ گواهینامه ایزو ، تعیین نوع گواهینامه ایزو ، مشخص کردن مراجع صادر کننده گواهینامه ایزو و مستند سازی و پیاده سازی استانداردهای ایزو ، نوبت به ممیزی داخلی و خارجی و رفع عدم انطباقها می رسد و طی مراحل مختلف این عدم انطباقها برطرف خواهد شد و در تمام مراحل می توانید از حضور مشاورین خبره سیستم کاران جهت رفع عدم انطباقها بهره مند شوید.
ممیزی و رفع عدم انطباقها
ممیزی نهایی
در نهایت بعد از طی مرحله ممیزی اولیه نوبت به ممیزی نهایی می رسد که ممیز طی یک بررسی شرکت متقاضی را جهت اخذ گواهینامه ایزو تایید خواهد کرد و تایید می کند.
ثبت و صدور گواهینامه ایزو
بعد از طی تمامی مراحل نوبت به ثبت و صدور گواهینامه ایزو می رسد و توصیه می شود که قبل از هر چیز از گواهی نامه های ایزو صادره و اعتبارش مطمئن شوید و سپس از آن شرکت صادر کننده ایزو درخواست گواهینامه ایزو و صدور گواهی ایزو نمایید.
مرکز مشاوره و اطلاع رسانی سیستم کاران به عنوان یکی از اولین و بزرگترین مراکز در خصوص مشاوره و ثبت و صدور گواهی نامه ایزو ، با زیر مجموعه ها و شعبه های مختلف به صورت 24 ساعته و تمام وقت در خدمت مشتریان عزیز می باشد تا ضمن بهره گیری از خدمات مشاوره رایگان مرکز در سریعترین زمان و متناسب با نیازشان با قیمتی مناسب به گواهینامه ایزو مد نظر خود برسند.